Blog

Po práci legraci 28 🧗‍♂️

Koncem září a začátkem října jsem dokončoval prezentaci kurzu na Naučmese. Už jsem jenom potřeboval natočit videopozvánku. Techniku jsem si půjčil
(díky Eliško! :)), protože můj digitál by nenatočil moc kvalitní výstup. Říkal jsem si, že to přece nemůže být nic těžkého. Zvládá to tolik lidí a živí se tím spoustu youtuberů. To dám. Připravil jsem si kraťoučký scénář, zrcadlovku dal na stativ, mikrofon do mobilu kvůli externímu zvuku. Nasvíceno. Kamera, klapka ááá akce.
Ok ještě jednou, přeřeknout se může každý. Teďka jsem se do toho zamotal. Špatný světlo. Blbej ksicht. Nejsem schopnej to ani přečíst bez toho abych to někde nepodělal.
Když už jsem si myslel, že to vyšlo, nenahrál se mi zvuk. No tvl.
Kartu vyndat z kamery, dá do kompu, přetáhnout data. Zkontrolovat.
Zjistit, že je to na prd. Repeat.
Tuhle “pozvánku” jsem točil skoro 5 hodin. Postprodukce zabrala další dvě. Neuvěřitelný. Smekám před každým, kdo dělá video.
Pozvánku bychom měli, teď už to jen vypustit ven.
Kdo z vás třeba kurz ještě nezaznamenal, nebo nevíte o co se jedná…
Co všechno se na kurzu “Smysluplný projekt od nuly” dozvíte?
Během odpoledne si společně projdeme 3 základní pilíře vlastního projektu:
  • Odvaha
  • Dřina
  • Náhoda
Ukážeme si:
  • Jak začít s minimálním finančním vkladem.
  • Do čeho na začátku nejvíce investovat.
  • Jak si otestovat myšlenky.
  • Jak oslovit známe influencery z vašeho oboru i když jste totální introvert.
  • Jak si připravit obsahový plán na sociální sítě, když je pro vás instáč a fejsbůk španělská vesnice.
  • Jak se z toho nezbláznit, hodit strach za hlavu a jít do toho naplno.
  • Jak na osobní produktivitu a efektivitu.
… A spoustu dalších tipů a triků.
Každopádně ani sehnat prostor, kde se akce uskuteční není vůbec jednoduché. Musíte počítat s tím, že kurz nenaplníte(ano, myslel jsem, že to bude mnohem jednodušší… :)). A vybrat prostor, kde jsou trošku benevolentnější vůči storno poplatkům a tomu, že prostě nevíte, jestli se vám podaří kurz naplnit. Velký díky Naučmese týmu, za všechny doporučení. :)
Čím si taky říjen pamatuju, je “lovením” knih. Vyšly totiž hned dvě. Jeď dál
od Kleona a Jak na sítě od Michelle a Elišky. Zrovna u knížky od holek to byla přímo honba za tím, v jakém knihkupectví bude naskladněná jako první. Během prvního dne, kdy měla být fyzicky na pultech, jsem oběhnul snad všechny možné prodejny. A nic. Naštěstí byla do třech dnů snad všude a celý národ zaplavilo #jaknasite šílenství. Dobrá práce! Jo a ten křest jste měly fakt boží ;)
V minulé části, jsem se zmínil o tom, jak bylo fajn udělat webdesignové workshopy na Podnikatelce. Že to přineslo i spolupráci se Studio42. Tentokrát mi volal učitel právě z Podnikatelky, že spolupracují s Poděbradskou papírnou
a že zrovna potřebují nový web. Alokovali na jeho tvorbu jednu strašně šikovnou studentku, která právě webdesignové workshopy na jaře navštěvovala. A já mám dohlídnout na to, aby to proběhlo v pohodě. Vypravil jsem se tedy do Poděbrad. Specifikace zadání, cíle a další věci, co je potřeba zjistit. Pro studentku úplně nový svět. Poprvé viděla úvodní schůzku se zákazníkem. Měl jsem z toho mega radost. Má to smysl.
Pak přišlo tradiční říjnové-listopadové nachlazení. Tentokrát to ale bylo
na antibiotika. Po nějakých 6 letech. Zrovna v období, kdy bylo nejvíc práce.
Tak jsem se zakutal pod peřinu a alespoň jsem dočetl, co jsem dočíst chtěl akorát na to nebylo moc času.
V Kolabu jsme pokračovali v mastermindech. Vzhledem k tomu, že pokaždé byl na setkání nemocný jiný člen, byli jsme na podzim dost oslabení a v plném počtu jsme se potkali tak možná 2×… A dokonce mastermind přinesl fajn zakázku. Rezervační appku pro bookování teambuildingů.
Koncem listopadu udělal Jirka Rostecký poslední letošní Freelance klub. Pozvání tentokrát přijal perfektní UX designer Honza Kvasnička. A jo, byl to jeden
z nejužitečnějších klubů. Honza je hodně analytický člověk, takže data, data
a data. Zároveň to byl jeden z nejdelších klubů(skoro 6 hodin a stále se mohlo povídat :)). Díky, že tyhle setkání Jirka dělá.

Zatím se mějte suprově! 😀
Díky za váš čas a za přečtení.
Budu rád za sdílení a kdyby jste měli jakýkoliv dotaz,
ozvěte se mi na info@poon.cz
Jestli se chcete mrknout co dělám, tak tady najdete odpověď :)
O POONBOOKu se můžete dozvědět více zde.
Také mě můžete sledovat na facebooku, instagramu, twitteru nebo linkedin.
Made on
Tilda