Blog

Po práci legraci 15 🧗‍♂️

Trénuj, trénuj, trénuj! Photo by Doran Erickson on Unsplash
Záměrným tréninkem to minule končilo, teď to ním bude začínat. Říká se, že trvá 10 000 hodin, než se v tom, co děláte stanete experty.
Ne že bych se chtěl stát profíkem na obsah, jen mě ale baví tyhle věci propojovat a hrát si s nimi v designu. Nějak se začít musí.
Začínám tedy 2x v týdnu na instagramu vydávat seriál
#coposloucham & #prazsketagy. Při práci hudbu poslouchám většinu dne,
proto mi přijde fajn podělit se o oblíbené kousky.
Jsem fanda do graffiti. Ve škole mě bavilo si je pořád čmárat.
Hlavně teda o hodinách matiky… Ve městech mi pomalované zdi nevadí(kromě ztagovaných památek). Rád sleduju různé styly, všímám si každého tahu,
když procházím ulicí. Proto přišel nápad to sdílet.
Záměrný trénink v podobě příprav seriálu na instagram
I když to vycházelo pouze 2x do týdne, dalo mi to až neuvěřitelný záměrný trénink. Najednou nemůžete jet tolik na autopilota. Musíte se zastavit, vyfotit něco zajímavého(případně si všimnou toho, co nejčastěji posloucháte)
a poznamenat si to. Udělal jsem si z toho zvyk. Každou neděli dopoledne
jsem si na hodinu sedl, vše zpracoval a připravil design. Muselo to být na další týden připravené. Hodina za týden nebyla moc, ale stačila k tomu, abych pomocí těchto malých krůčků začal nenásilnou formou sdílet a zpracovávat různá témata.
V červenci 2018 jsme se s Riganti týmem připravovali na největší vývojářskou .NET konferenci, která kdy v Čechách byla — Update Conference Prague 2018. Potřebovali jsme poradit s marketingem, protože cílit na programátorské publikum není zrovna jednoduché. A tak Pavel domluvil konzultaci se Zuzkou Vítkovou. Zuzka je crossfield freelancer, má rozhled jak v produkci eventů,
tak v tvorbě různorodého contentu.
Vzhledem k tomu, že má Zuzka všeobecný přehled, dobré nápady a je zastánkyní synergické spolupráce, přišel jsem na myšlenku, že bych si s ní mohl dát marketingovou konzultaci. Třeba přijdeme na něco nového. Myšlenková mapa
se od února z meetingu s Michelle trošku rozrostla. Neměl jsem žádný problém nebo přesnou definici toho, co chci řešit. Brainstorming se občas hodí.
Z brainstormingu vyšla ale jedna novinka. Bylo by fajn pro sešit založit separátní instagramovou page, abych rozdělil komunikaci na osobním profilu a obsah ohledně sešitu soustředil na jednu stránku.
Mezitím mě na twitteru, začal sledovat Lukáš Fronk. Fotograf, který přes 20 let fotí Lucii Bílou, youtuber a technologický nadšenec. POONBOOK se mu líbil
a přišel mu zajímavý. Tak jsem neváhal a jeden mu poslal. O pár týdnů mi udělal super promo přímo u něj na instagramu.
Nikdo neříká, že je POONBOOK jen pro designéry(i když to tak může působit). Každý, kdo se točí kolem příprav webu, ať je to copywriter, fotograf, markeťák… může sešit využít k rychlé skice nebo předání nápadu.
Postupem času se na to nabalovali další věci…

Zatím se mějte suprově! 😀
Díky za váš čas a za přečtení.
Budu rád za sdílení a kdyby jste měli jakýkoliv dotaz,
ozvěte se mi na info@poon.cz
Jestli se chcete mrknout co dělám, tak tady najdete odpověď :)
O POONBOOKu se můžete dozvědět více zde.
Také mě můžete sledovat na facebooku, instagramu, twitteru nebo linkedin.
Made on
Tilda