Blog

Po práci legraci 19 🧗‍♂️

Vánoce se blížily nezastavitelným tempem. Všude voní(no i když…) purpura, výzdobu můžeme ve městě vidět sice už od srpna ale teďka nám to akorát nepřijde trapný a to poslední, co chcete slyšet 1000x dokola je “Narodil se Kristus Pán…”.
Jednou takhle v sobotu večer. Byl to přesně takový ten večer, kdy se vám nechce vůbec nic a tak sjíždíte youtube od zdola nahoru a od shora dolů. Myslíte si,
že už se dneska nic nestane. V tom vám ale přistane v messengeru zpráva.
Otevřu četovátko a málem mi zaskočí další z nekonečné misky preclíků. Lucka Kováčová, provozní kavárny Café NG Šternberk, hnedka na Hradčanském náměstí, mi nabídla, jestli bych nechtěl dorazit na menší, jak sama psala poklidný Vánoční trh. Kavárnu otevřela nedávno a chtěla by začít pořádat komunitní akce. Myslím, že s předvánočním marketem zaměřeným na originální české výrobky neudělala vůbec chybu.
Hned mě zajímalo víc informací. Neváhal jsem ani minutu a šel do toho. Zkušenost s trhem už mám přece z Olomouce. Podle fotek z netu,
to bude v prostorách Narodní galerie. Jako POONBOOK v Národní galerii
je dobrý fór :-D. Ale co, za zkoušku nic nedám a navíc “nasaju” vánoční atmosféru.
Na market jsem se nepřipravoval moc dlouho. Naštěstí jsem nemusel jet nikam daleko, takže jsem to hecnul opět s kufrem. Trh začínal od 11:00.
Abych si to připravil a nemusel spěchat, na místě jsem byl už před desátou. Nesnáším když přijdu pozdě. S Luckou jsme prohodily pár slov.
Bylo vidět, že do toho, co dělá je hrozně zapálená a dělá to celým srdcem.
Chce podporovat lokální tvůrce a to se mi moc líbí. Přesně takové lidi,
chcete potkat.
Kolem oběda začali chodit první lidi. Většinou tedy rodiny s dětmi. Jak jsem přes odpoledne zjistil, moje cílová skupina na tyto akce nechodí. Pár lidí si sice sešit vzalo ale většinou nebyli z oboru, jen se jim líbil nápad.
Víte, nikdy jsem to nehrál na business. Atmosféra na trhu, příjemní lidé a domácí gulášovka. V tomhle prostředí se přeci nechcete hnát za kšeftem. Bylo mi úplně jedno, že jsem prodal jen několik kusů. Zkrátka. Užil jsem si to.
O několik dní později, se mi ozval Jiří Janků. Majitel agentury eBrána.
Že, prý se o sešitu dozvěděl od Pavla Šenkapouna. Je předvánoční čas
a shání dárek pro své kolegy. Zároveň se zajímá o tvorbu messenger botů.
Bavíme se o možnostech případné spolupráce a sešitů pro kolegy
bere celkem 10. Snad udělal Ježíšek radost ;)

Zatím se mějte suprově! 😀
Díky za váš čas a za přečtení.
Budu rád za sdílení a kdyby jste měli jakýkoliv dotaz,
ozvěte se mi na info@poon.cz
Jestli se chcete mrknout co dělám, tak tady najdete odpověď :)
O POONBOOKu se můžete dozvědět více zde.
Také mě můžete sledovat na facebooku, instagramu, twitteru nebo linkedin.
Made on
Tilda